Föreläsning: Aino Ravandoni om jobbet som fredsobservatör i Mexiko

Den 20e mars ska Aino Ravandoni berätta om sitt jobb som fredsobservatör i Mexiko! Aino har läst Miljö- & Utvecklingsprogrammet på Södertörns högskola.
Tid: 12.00 – 13.00
Plats: Södertörns högskola, sal MD521
SMUF bjuder som vanligt på veganskt fika!

”Stränder och sol, tequila, stora hattar och knark. Det är många som förknippar Mexiko med det. Färre är de som känner till människorättsförsvarares situation och hur storskaliga ekonomiska utvecklingsprojekt såsom gruvbrytning och vattenkraftsutvinning påverkar ursprungsfolken och miljön. Att det finns en utbredd straffrihet och att många människor lever i fattigdom. Det är inte den bilden som förmedlas till omvärlden. 

Kristna Fredsrörelsen har skickat fredsobservatörer till delstaten Chiapas sedan år 2000. Där medföljer de människorättsförsvarare och organisationer i samhällen och i städer. Genom den fysiska närvaron hoppas KrF kunna öka människorättsförsvararnas utrymme för att de ska kunna fortsätta organisera sig och kämpa för sina mänskliga rättigheter. Samtidigt håller KrFs team i Mexiko kontakt med myndigheter på alla nivåer för att trycka på dem och hålla dem ansvariga ifall något händer.

Tillbaka efter ett år i Mexiko finns det mycket att berätta om. Situationen i Chiapas, Kristna Fredsrörelsens arbete i den mexikanska kontexten och egna erfarenheter och reflexioner.”

– Aino Ravandoni

Image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s