Världens blickar är fästa på Stockholm – låt oss synas och höras!

Den här veckan, med start idag måndag 23 september, huserar FN:s internationella klimatpanel i Stockholm för att presentera första delen av sin senaste klimatrapport, den femte i raden. 250 delegater från 111 länder samlas i just vår stad för att presentera de senaste resultaten om klimatförändringarna och ge världens regeringar ett tydligt underlag för att förstå och agera.

Världens blickar är riktade mot Stockholm och det här är en av de större miljöhändelserna på hela året som Sverige får stå värd för, låt oss göra det mesta möjliga av tillfället!

SMUF deltar i Fältbiologernas och PUSH Sveriges stora klimatskrik fredagen 27 september kl 10.00 utanför Münchenbryggeriet där veckans officiella presskonferens äger rum. Var med och skrik ut din klimatångest och säkerställ att politiker, media och en lamslagen allmänhet äntligen börjar ta klimatfrågan på allvar. KOM OCH SKRIK FÖR KLIMATET!

Lördagen 28 september har med säkerhet många starka känslor och en hel del ilska väckts hos oss som läser nyhetsflödet efter presskonferensen! Därför samlas vi för en gemensam demonstration för att visa vårt missnöje mot att politikerna inte tar klimatfrågan på allvar. Vi vill se högre ambitioner och vi vill se att ord blir till handling!

Vi samlas på Norra Bantorget kl. 16.30 och går genom Stockholm i ett stort demonstrationståg som slutar på Sergels Torg. Där kommer vi hålla tal till allmänheten, riktat till de politiker som inte lyssnar på forskningen. Mer information om demonstrationen hittar du här.

Behöver du inspiration till klimatskriket? Kolla in den här korta filmen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s