Välkomna till Södertörn och SMUF!

Torsdagen den 6 september höll SMUF sin traditionsenliga välkomstlunch för de nya miljö- och utvecklingsstudenterna.

Välkomstlunch
Foto: Nina Hagsved

Vi bjöd på vegansk buffé och berättade om vår verksamhet. Lite speciellt för denna termin var att vi utöver att bjuda in MU-programmets lärare också bjöd in Högskolans nya miljövetardoktorander.

Vi hoppas att även doktoranderna ska vilja vara med i, och stärka vår förening genom att bidra med bl.a. sin kunskap.

SMUF jobbar både studiesocialt, med fortbildning och med studiebevakning och är en utmärkt plattform för engagemang under högskoletiden. Vi ger möjligheter att anordna olika typer av event på Högskolan, vi väljer studentrepresentanter till Högskolans beslutande organ och vi deltar på nationella såväl som internationella konferenser. Allt detta ger dig inte bara viktiga och roliga erfarenheter, det skapar dessutom ett användbart kontaktnät för framtiden.

Under det gångna året har SMUF bl.a. anordnat två loppisar med syfte att väcka diskussion kring konsumtionsmönster. Vi har valt att sända alla Loppis-pengar till olika projekt. Hittills har vi stött ett projekt i Tanzania och ett i Indien. Båda jobbar för självförsörjning, matsuveränitet, ekologisk hållbarhet och lokal demokrati.

Vi anordnande också en temadag om kemikalier för att väcka medvetenhet om kemkaliers närvaro och inverkan i vår vardag. Temadagen började med en filmvisning och fortsatte med två föreläsningar. En om hur du kan undvika kemikalier i din vardag och den andra med temat miljöpsykologi, där vi fick lära oss om hur vi kommunicerar miljöproblem på ett konstruktivt sätt.

Vi fick också möjlighet att sända en delegat till den internationella miljökonferensen Stockholm+40. Inför detta höll SMUF en mycket lärorik studiecirkel med temat hållbar livsstil där vi tillsammans arbetade fram en instruktion för delegaten. Delegaten representerade sedan SMUF och deltog i två ”rundabordssamtal” där SMUF:s gemensamma ståndpunkter och förslag presenterades.

Utöver detta har vi även ställt till med fester och anordnat en Ekologisk-Vegansk vin-och chokladprovnings kväll.

Under hösten planerar vi att ordna ännu en loppis, en miljövetardag tillsammans med institutionen för Livsvetenskaper, vi kommer också delta på flera konferenser, bl.a. Kemikalieinspektionens Forum för giftfri Miljö och Building for Sustainability som anordnas av Swedish Green Building council och Stockholm stad…Detta är bara några av de saker vi kan ordna i höst, endast våra medlemmars fantasi och engagemang sätter gränserna.

Onsdag 26/9 kl: 15.00 i MA 755 håller vi höstens första medlemsmöte. Kom och diskutera, var med och planera och ta en fika med oss!

Vad vill du göra under hösten?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s