SMUF anordnade ekologisk vin- och chokladprovning

Ulrika berättar om ekologisk märkning

Ulrika Lundstedt (Arrangör):

Efter veckor av planering, fixande, biljettförsäljning, inköp och samtal hit och dit var dagen äntligen kommen. I onsdags gick Södertörns första vin- och chokladprovning av stapeln på studentpuben Söder om Söder. Och inte vilken vin- och chokladprovning som helst utan med endast ekologiska produkter, självklart i SMUF:s regi. Kvällen började med en kort introduktion till ekologisk odling och produktion i allmänhet, vad som egentligen menas med ekologiskt vin och vad olika certifieringar innebär, innan vår sommelier, Naima Agnaou från Bistro Rigoletto, för kvällen gjorde entré inför ett femtiotal förväntansfulla studenter. Under cirka en och en halvtimmes tid provade vi tillsammans fyra olika viner, både med och utan choklad, lärde oss om grunderna i vinprovning, vinframställning, vinets färg och doft, olika vindistrikt och druvor innan kvällen fortsatte i studentpuben. Vi vill tacka alla som närvarade och bidrog till en fantastisk stämning kvällen igenom och även vår fantastiska

Jaqueline Rydberg pratar om Fairtrade

sommelier; utan er hade detta inte varit möjligt att genomföra. Och tack vare all positiv respons så känns det plötsligt ganska självklart att vi ska köra i höst igen, oavsett om det då kommer att handla om vin eller öl, skål!

Vår sommelier Naima delar med sig av sina kunskaper

Victoria Johansson (Gäst):

Jag hade aldrig varit på varken vin- eller chokladprovning innan SMUF:s arrangemang men kanske visar sig kvällen i kårens lokaler vara en inkörsport till att bli vinkännare eller chokladfantast. För vad låter egentligen trevligare än en kväll med närmare 50 härliga människor, fyra sorters vin, två sorters choklad och där allt går i ekologins tecken? Det var precis så det såg ut denna onsdagskväll i kårpuben och jag hade en riktigt roligt när kunniga Naima lärde oss om hur man ska snurra på glaset, dofta med ena näsborren, titta på vinets färg mot den vita duken och att det faktiskt gör skillnad om man smakar chokladen innan eller efter man tar en klunk av vinet. Det blev ett antal skrattretande ljudeffekter när alla försökte sörpla vinet genom framtänderna för bästa smakupplevelse och den konstigaste associationen var nog någon som tyckte att ett av vinerna hade en smak av superlim (men då kan vi också konstatera att superlim smakar mycket bra).

Förväntansfulla studenter

Eftersom vi provade mousserande, vitt, rosé och rött fanns det något för alla smaker och blåbärschokladen blev säkerligen en favorit hos fler än mig. Efter den här första vinprovningen på Södertörns Högskola hoppas jag att det blir SMUF som står för nästa också, då kommer jag vara en av dem som står i kö för att köpa en biljett och ladda smaklökarna för nya goda och spännande upplevelser!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s